Avaluació

lunes, 17 de diciembre de 2018

Moviments de la Terra. Part II: el moviment de traslació


El segon moviment que té la Terra és el moviment de traslación que és el moviment que realitza la Terra al traslladar-se al voltant del Sol. Aquest moviment ho fa en una òrbita elíptica, però no circular. Hi ha un punt de l’òrbita de la Terra que la distància al Sol és més petita i a aquest punt li nomenem periheli, i un altre punt que la distància a la nostra estrela és la més gran i a aquest punt li nomenem afeli.


La velocitat a la que es mou la Terra al voltant del Sol és de 29.8 km per segon i diem que la Terra tarda en donar una volta sencera al Sol un any sideri. 

Per mesurar aquest temps, comparem aquest moviment amb el movimient de rotació de la Terra. D’aquesta manera, diem que la Terra tarda 365 rotacions completes i una mica més en donar una volta al sol. En realitat, tarda exactamente 365 dies, 6 hores i 9 minuts, que és la duración d’un any sideri.

Per a corregir la diferència entre l’any sideri i l’any del calendari, cada 4 anys afegim 1 dia més (29 de febrer) al calendari i tenim el any bixest per cobrir les quasi 24 hores acumulades en aquest període.

Per a tindre més clar com són els moviments que realitza la Terra et recomane que veges aquest video:  



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.