Avaluació

sábado, 15 de diciembre de 2018

La nostra estrela: el Sol



Les estreles són cossos esfèrics i lluminosos que estan constituïts per gasos calents. Al seu interior té lloc reaccions nuclears que alliberen energía en forma de radiació.

Les estreles són de diferents colors segons la seua temperatura: blaves, blanques, grogues ...També tenen diferents grandàries i no són igual de brilliants. Tant la brillantor com la temperatura depenen de la seua masa.  
Les estreles naixen a partir de grans núbols de gas i pols còsmic anomenat nebuloses. La gravetat fa que el gas i la pols es concentren en una gran esfera que es va calfant fins al començament de les reacciones nuclears.

Les estreles canvien amb el temps. A mesura que s’agoten les reaccions nuclears ¡, les estreles s’enfrien a poc a poc fins que moren. Finalment, la estrella pot contraure’s molt o esclatar com una supernova i escampar la seva matèria per l’espai.  




El Sol, la nostra estrella, conté més del 99.8% de la masa del Sistema Solar, per la qual cosa té una forta atracció gravitatoria sobre els altres cossos que giren al seu voltant.

El Sol és una estrella groga-taronja de grandària Mitjana que està formada per hidrogen i heli. El seu diàmetre és 100 vegades el de la Terra i gira sobre si mateix en sentit contrari a les agulles del rellotge. També es mou al voltant del centre de la galàxia a uns 20 km per segon.

Les reaccions nuclears del seu interior fa que desprenga gran quantitat de energía que arriba a la Terra en forma de llum, calor i altres radiacions, i permet la vida en ella.

Si vols saber més informació sobre la nostra estrela pots llegir aquesta web: http://cienciaentretots.blogspot.com/p/lunivers_18.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.