Avaluació

viernes, 28 de diciembre de 2018

Mira al cel



Des de l’antiguitat, l’esser humà ha mirat al cel i ha tractat de donar explicación a tot alló que veia: per què cada vegada que el Sol s’amagaba arribava la nit, per què el dia i la nit no duraven el mateix al llarg de l’any o per què cossos celestes es movien de forma regular, entre d’altres qüestions.

L’home sempre ha cregut vore agrupacions d’estreles que, al unir-les, pareixien figures conegudes com ara animals, objectes o essers mitològics i les van nomenar constel·lacions. Els primers astrònoms van crear mites per a elles amb l’objectiu d’identificar les estreles, galàxies i altres cossos celestes.

Antigament, s’utilitzaba la posició del Sol si era de dia per poder orientar-se, i la lluna i les estreles si era de nit. Hui dia tenim dispositius electrònics com el GPS que es diuen la nostra posició en cada momento sense problemes.

En el següent vídeo vos explicaré què són les constel·lacions i parlarem d’algunes d’elles i els seus mites. I per concloure, vos parlaré dels diferents mètodes d’orientació, principalment dels mètodes tradicionals i d’algú més modern.



Si vos ha agradat el vídeo i sentiu curiositat per saber més sobre les constel·lacions i els seus mites podeu consultar aquesta página web: http://www.jouscout.com/astro/estrella.htm 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.