Avaluació

lunes, 17 de diciembre de 2018

Moviments de la Terra. Part I: el moviment de rotació


La Terra com a planeta té dos moviments: el moviment de rotació i el de traslació. En aquesta entrada del blog vorem el moviment de rotació que és el moviment que fa la Terra sobre si mateixa.

El moviment de rotació és el gir que fa la Terra sobre el seu eix imaginari que travessa el planeta desde del pol nord fins al pol sud, en sentit contrari a les agulles del rellotge. Aquest eix no és perpendicular al pla de l’elíptica, sino que es troba inclinat cap a un costat amb un angle de 23.5°.

Hom diu que la Terra tarda en fer una rotación 24 hores, és a dir, un dia sencer. Però, en realitat aquest gir tarda una miqueta menys, dura 23 hores, 56 minuts i 4 segons. 

Com a conseqüència del moviment de rotació es produeix la succssesió dels dies i les nits. Quan el Sol il·lumina una part de la Terra en aquest lloc será de dia i per tant, en la part que no s’il·lumina serà de nit.





Per a tindre una millor idea de com és el moviment de rotació de la Terra pots consultar aquesta página web i vore els seus vídeos: https://bit.ly/2rFcsJK

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.