Avaluació

viernes, 21 de diciembre de 2018

La vida a la Terra


La Terra és el tercer planeta del Sistema Solar i és el planeta rocós de major grandària.

La Terra té una característica molt important i és, que és l’unic planeta al Sistema Solar que conté vida tal i com nosaltres la coneixem. Però, quines particularitats té la Terra per a haver desenvolupat vida en ella mateixa?

La seua distància al Sol fa que tinga una temperatura mitjana que permet l’existència d’aigua en estat líquid en la superficie i aquesta és una de les característiques que fa possible la vida a la Terra.

Per altra banda, la Terra té una coberta gasosa, anomenada atmòsfera, que ens protegeix de la radiació solar i que regula la temperatura a la Terra. Per aquesta raó, durant el dia la Terra no es calfa en excés i per la nit no s’enfreda massa.

A més, la presencia de planetes molt més grans que la Terra propers a ella fa que siga més fàcil que els asteroides que puguen arribar a la Terra, colisionen contra un d’aquestos planetes i per tant la Terra estiga protegida d’impactes que puguen ocasionar danys greus.

Hi ha altres característiques que fan possible la vida a la Terra, peró, de veritat som els únics essers vius de l’univers? Com deia Carl Sagan:

“L’univers és un lloc prou gran. Si som només nosaltres,
pareix un desperdici de espai terrible.”



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.