Avaluació

lunes, 17 de diciembre de 2018

Els planetes del Sistema Solar


Com ja hem vist a una entrada anterior del blog, el nostre Sistema Solar està format per 8 planetes. Aquestos planetes són cossos esfèrics que giren al voltant de la nostra estrella, el Sol, en una trajectòria elíptica denominada òrbita.

Encara que cada planeta té les seues pròpies característiques, s’han classificat en dos grans grups: els planetes interiors i els exteriors.

-       Els planetes interiors inclouen els primers 4 planetes, és a dir, els planetes més pròxims al Sol. Aquestos són: Mercuri, Venus, la Terra i Mart. Com a característiques comuns a tots ells, direm que tenen un grandària relativamente petita i que són planetes rocosos.

-       Els planetes exteriors inclouen els altres 4 planetes que es troben més allunyats de la nostra estrela. Aquestos són: Jùpiter, Saturn, Urà i Neptú. Aquestos planetes tenen una grandària molt més gran que els planetes interiors i per contra, són planetes gasosos amb nombrosos satèl.lits i sistemes d’anells.




Pel que fa als anomenats planetes nans, aquestos també tenen forma esférica i giren al voltant del Sol però són molt més petits que els planetes abans esmentats, i no es poden considerar planetes com els altres. S’han trobat 5 planetes nans que són els següents: Ceres, Plutó, Haumea, Makemake i Eris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.