Avaluació

domingo, 11 de noviembre de 2018

L’origen de l’univers


El concepte d’univers ha cambiar molt al llarg de la història. Els astrònoms de les civilitzacions més antigues no disposaven de les tecnologies actuals i les seues idees sobre l’univers sorgien de l’observació del cel i de les creences o suposicions no científiques.

Les seues primeres idees parlaven d’una Terra plana i coberta per una cúpula on vivien les estreles i també d’una Terra plana que era suportada per diferents animals com es mostra a la imatge.


Els grecs van ser els primers a demostrar amb observacions, mesuraments i deduccions, que la Terra era un cos esfèric que flotava a l’espai junt a altres astros i va ser aleshores quan van sorgir les teories científiques com el geocentrisme i el heliocentrisme:

-          El geocentrisme va ser ideat per Ptolomeo a la antigua Grècia i deia que la Terra era el centre de l’univers i tot giraba al seu voltant.
-          L’heliocentrisme va ser proposat per Copérnic al segle XVI i deia que era el Sol el centre de l’univers, no la Terra, i que tot giraba al seu voltant.

En l’actualitat s’ha demostrat que l’univers s’expandeix, és a dir, que les galàxies es van allunyant unes d’altres. La expansió es va explicar mediant la teoria del Big Bang, la qual vorem en aquest video.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.